1
Jeg kan beskrive kostens energigivende næringsstoffer og give eksempler på levnedsmidler, eller måltider, der er særligt rige på de enkelte næringsstoffer.
2
Jeg kan beskrive kroppens energiforbrug under forskellige betingelser.
3
Jeg kan forklare betydningen af balance mellem den energi, man indtager, i form af mad, og den energi man forbruger.
4
Jeg kan forklare hovedtræk ved fordøjelsen og forklare betydningen af kostfibre i maden.
5
Jeg kan identificere særligt sunde og usunde fødevarer og knytte faglige forklaringer til eksemplerne.
6
Jeg kan læse, forstå og forklare en ernæringsdeklaration på et levnedsmiddel og bruge informationerne til at sammensætte et hensigtsmæssigt måltid, der har den optimale energiforfordeling.
7
Jeg kan beskrive og forklare vigtige elementer ved en sund livsstil og beskrive de risici, der er knyttet til en usund livsstil (livsstilsygdomme).
8
Jeg kan måle og beregne mit BMI tal og give et konkret bud på en handleplan, hvis tallet ligger uden for normalområdet.