1
Jeg kan med udgangspunkt i konkrete varedeklarationer forklare syre og sukkers konserverende virkning, fx i marmelade, syltede agurker og marinerede sild.
2
Jeg kan finde tilsætningsstoffer med E -numre i fødevaredeklarationer og fortælle lidt om, hvilken funktion det enkelte stof har,
3
Jeg kan forklare om gamle og nye metoder til konservering af kød og fisk.
4
Jeg kan forklare, hvordan huller i tænderne opstår og pege på flere risikofaktorer.
5
Jeg kan demonstrere sæbes indvirkning på vands overfladespænding og befugtningsevne og perspektivere sine undersøgelser og viden til praktiske forhold fx vask og rengøring.
6
Jeg kan forklare hvordan fedt/olie og vand kan blandes til emulsioner og på basis af varedeklarationer fortælle om emulsioner og emulgatorer i fx hudcreme, lotion, mayonnaise, dressing osv.
7
Jeg kan på baggrund af produkter på hylden i badeværelset diskutere spørgsmål om risiko for problematiske indholdsstoffer, fx parfume, konserveringsmidler, farvestoffer mv.